lunes, 22 de febrero de 2010

2 pàg 97.


2- Indica les errades (tipogràfiques,de puntuació i d’expressió) que observis en aquest fragment d’un treball sobre Antoni Gaudi:



Antoni Gaudi i Cornet

(Reus o Riudoms, 25 de juny de 1852 - Barcelona, 1926). És un dels arquitectes més rellevants de Catalunya, i està considerat com un dels màxims exponents del Modernisme.

Nascut en una família de calderers sempre reivindicà aquest ofici familiar com a origen de la seva capacitat de crear i treballar en tres dimensions. Des de la infantesa, Gaudí va ser un atent observador de la natura, de la qual li atreien les formes, els colors i la geometria. El 1870 anà a Barcelona per estudiar arquitectura, no fou un alumne especialment brillant i fins i tot, suspengué unes quantes assignatures. El 1878 va obtenir el títol d’arquitecte.


Essent molt jove li van arribar les primeres comandes, procedents del món eclesiàstic i de la burgesia que sempre serien els seus principals clients. El 1883 va ser un any cabdal en la vida de Gaudí. Se li encarregà la continuació de les obres del temple expiatori de la Sagrada Família i va conèixer l’industrial Eusebi Güell, que seria el seu millor client i protector.

D’entre les seves nombroses obres, podem destacar Can Vicens, el Capricho de Comillas, el Palau Güell (1887-91), el Palau Episcopal d’Astorga (1887-94), el Col·legi de les Teresianes (1888-90), la Casa de los Botines a Lleó, Bellesguard, el Parc Güell, la reforma de Can Batlló, l’església de la Colònia Güell ,Can Milà (la Pedrera) entre d’altres. A partir del 1918, va decidir que només treballaria en la Sagrada Família, que encara avui continua en construcció, i va deixar plànols, projectes i esbossos. El dia 7 de juny de 1926 fou atropellat per un tramvia però pel seu aspecte de captaire ningú no va adonar-se que tractava del genial arquitecte. Va morir tes dies després i fou enterrat a la cripta de la Sagrada Família.






1 comentario: